Hypnoterapi !

I dag vil jeg fortelle deg litt om Hypnoterapi og hva det det kan brukes til og hvorfor dette  kan hjelpe deg til å gjøre nye valg som er riktig og viktig for deg fremover i tiden.

Hypnoterapi kan brukes for Røykeslutt, Vektreduksjon, Søvnproblemer, Selvtillit, Angst, Fobier, Stress, depresjon, Ulike Smertetilstander,Personlig utvikling m.m
I hypnoterapi henvender vi oss til det ubevisste sinn. Det er ofte her problemer med å få til ønskede endringer ligger.

Når ditt bevisste og ubevisste sinn drar i samme retning, er det så mye enklere å få til endringer, enten det dreier seg om spisevaner, røykeslutt eller andre områder.

Hypnose (fra gresk hypnos = søvn) er en transetilstand som kjennetegnes av endret

oppmerksomhet og bevissthet. En hypnotisk transetilstand oppleves ofte som en

konsentrert avspenning . Hypnose er som en aktiv samhandling hvor

pasienten reagerer på forslag fra hypnotisøren. Hypnose har blitt godt kjent takket være

show hvor folk blir bedt om å utføre uvanlige eller latterlig handlinger. Men teknikken er

klinisk bevist å også gi medisinske og terapeutiske fordeler, særlig i reduksjon av smerte

og angst (men også mange andre utfordringer).

Hypnose er fokusert bevissthet. Indre ro og konsentarasjon . Du er helt bevisst, og  Jo mer vi klarer å bringe det bevisste og det ubevisste sammen om felles tanker og ønsker jo større er sjansene for å oppnå det vi ønsker.

Transe er noe du og jeg er i hver eneste dag.

Når vi feks, dagdrømmer er vi i en lett transe.Tenk deg at du sitter foran TV’n din. Noen snakker til deg. Du får ikke med deg hva de sier,eller at de i det hele tatt snakker til deg. Eller tenk at du leser en bok eller er opptatt med noe. Du får ikke kontakt. Da vil det si at den personen du prøver å kontakte sannsynlig er i lett dagtranse. Han eller hun lever seg helt inn i sin egen situasjon, og er så opptatt av hva de holder på med at omverden blir stengt ute.

Her er noen Ofte Stilte Spørsmål om Hypnoterapi

Hva er hypnoterapi?

Hypnoterapi kan til en viss grad sammenlignes med meditasjon. Du er i en meget avslappet tilstand. Din bevissthet er endret, og ditt ubevisste sinn er mer mottagelig for de forslag hypnoterapeuten gir deg, og som vil være nyttige for deg. Hypnoterapi er hypnose brukt i behandling.

Hvorfor benytte hypnoterapi?

Det er i ditt ubevisste sinn oppførsel, holdninger og minner ligger. Hypnoterapi henvender seg til ditt ubevisste sinn, og kan derfor endre det som befinner seg der, og dermed få deg til å endre på oppførsel, vaner/uvaner som ligger lagret der, som f.eks. å slutte og røyke.

Hvordan føles det å være i hypnoterapi?

Dette vil nok variere fra person til person. De fleste opplever en behagelig avslappet tilstand. Du er imidlertid mentalt våken, med har en begrenset fokusering.

Er det normalt å være nervøs forut for første behandling?

Ettersom de fleste ikke har erfart hypnose tidligere, er det ikke unaturlig at det kan knyttes en viss spenning til hva som skal skje. Dersom du føler uro foran første behandling, skal du ta dette opp med terapeuten, som da vil fortelle deg hva som vil skje, slik at du kan slappe av og nyte behandlingen.

Vil jeg være bevisst på hva som skjer under hypnoterapi?

De aller fleste er bevisst på hva som skjer og hva som blir sagt. Det kan imidlertid tenkes at du ikke husker alt som blir sagt. Dette er helt normalt, og har absolutt ikke noe å si for utfallet, ettersom det er ditt ubevisste sinn vi henvender oss til.

Vil jeg miste kontrollen mens jeg er i hypnoterapi?

Som klient hos Trude Fosse er du alltid i kontroll. Du tillater deg selv å slappe av og du tillater deg selv å motta de forslag som blir gitt, fordi du selv velger å gjøre det, i forvissing om at dette vil være nyttig, og til ditt eget beste.

Kan hypnoterapeuten få meg til å si ting jeg ikke vil fortelle?

Som nevnt tidligere, er du i kontroll. Du vil derfor ikke risikere å fortelle noe du ikke selv ønsker å si. Du kan også velge å ikke si noe i det hele tatt. Men husk at en hypnoterapeut vil ditt eget beste, og vil kun ønske at du sier noe dersom det kan være til hjelp for deg

Kan alle benytte hypnoterapi?

Alle som har evnen til å følge instruksjoner kan hypnotiseres. Du blir fortalt hva du skal gjøre, og velger selv å gjøre dette. I en terapeutisk sammenheng innebærer dette at du mottar forslag fra en hypnoterapeut, mens du er i en dyp avslappet tilstand. Men kun hvis du tillater deg selv å gjøre det. Derfor sier vi at all hypnose er selvhypnose.

Så nå håper jeg du har blitt litt klokere om hva Hypnoterapi er og håper du vil teste det ut. Hvis du vil , så har jeg har noen flotte lyd filer som kan hjelpe deg til å ta positive valg i ditt liv : http://www.metashelhetsterapi.no/butikk/

Skap deg er strålende dag!

Klem Trude

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *