Affirmasjoner , Hva er det og Hvorfor bruke det?

Affirmasjoner er en fin måte å jobbe på for å dra deg, gjennom utfordringer og  fremover til dine mål og drømmer.  Og når du bruker det hver dag, er resultatene fantastisk! Det er supert å bruke affirmasjoner hvis du feks mener du er lite flink i noe, og ønsker å øke dine ferdigheter, få en høyere selvtillit og selv følelse., ønsker mer glede og positive tanker og følelser  i hverdagen.

Affirmasjoner er positive, power ord som sies ca 100 ganger om dagen. Du fokuserer på å bytte  ut de negative tankene som hjernen din automatisk fokusere på daglig,  til positive ord som  du velger helt bevisst og som  kan hjelpe til med å styrke deg og resultatet er at du klarer å  endre fra negative tanker og følelser til positive, gode følelser. Du begynner faktisk å tro på deg selv. Det er helt fantastisk. Hjernen vet ikke forskjell på fantasi og virkelighet og det betyr at alt vi sier tror den på. Det er en av årsakene til at affirmasjoner er gull verdt.

Det viktigste ved å bruke affirmasjoner for at de virkelig skal fungere for deg er å hente inn, kjenne på hvordan det virkelig føles når du sier disse ordene. Det er et ordtak som heter:» Fake it til you make it» og jo mer du trener på å si ordene jo mer synker de inn i ditt sinn og blir  etterhvert en sannhet for deg. Det tar ca 21 dager og endre en vane.

Og hvis du føler at det er vanskelig, og det er det ofte i starten, har jeg en teknikk som du kan lære deg: Tenk på en hendelse i livet ditt som var fantastisk, og når du tenker tilbake på den hendelsen, så kjenner du den herlige følelsen komme tilbake. Og når du kjenner på den kan du begynne å si affirmasjonen som du har valgt. Og her er en til: » Når du tenker på de ordene som du har valgt å bruke, som er viktig for deg, forestill deg hvordan det ville være om det virkelig var sant, at kjenn det i hele kroppen din at det er sant. Bruk litt tid på å hente inn følelsen.  Og her er det å ha tålmodighet, ikke gi opp, og trene, trene. ha tillit og tålmodighet:-)

Jeg bruker også affirmasjoner hvis jeg ønsker å gjøre noe som jeg føler jeg er dårlig på. Eller føler meg usikker på om jeg klarer å utføre på en god måte.

Eks: Når jeg gikk på Hjerteakademiet i Trondheim og tok min helhets terapeut utdannelse , så skulle jeg lære meg healing. Det hadde jeg aldri gjort før og hadde en  overbevisning og tro på at det er det kun noen få som kan få til. Spesielt begavede mennesker.

Etter opplæringen skulle jeg praktisere hjemme, og for at jeg i det hele tatt skulle starte, jeg var sååå redd for å ikke lykkes, så begynte jeg å affirmere hver dag, mange ganger om dagen: «jeg er RÅ på healing, jeg er RÅ på healing»

Hver gang jeg fikk en kunde så brukte jeg affirmasjonen. Og i starten trodde jeg ikke helt på det. Men etter hvert så kjente jeg at jeg faktisk klarte det helt fint. Og jeg etterhvert så mange bekreftelser fra kunder .Og i dag, så vet jeg med hele mitt hjerte at jeg er RÅ på healing.

Ja, affirmasjoner  er virkelig til stor hjelp  og når du bruker det aktivt, vil også du  få bekreftelser og erfaring på at det virkelig virker, og begynne å elske det og du vil forstå hvorfor jeg vil lære deg dette.  Og når du gjør det, kan du også få  mer energi, glede og overskudd, kontroll over tanker og følelser i livet ditt. Og hvor viktig er ikke det? Det er det i hvert fall for meg.

 

Jeg er så takknemlig og glad for at jeg brukte affirmasjonene i min utvikling, for de har hjulpet meg og fortsatt gjør det, så utrolig mye. Derfor vil jeg dele dette med deg. Så nå  håper jeg at du blir inspirert til å finne noen positive ord som betyr mye for deg, og ta de i bruk hver dag, slik at du lettere kan nå dine drømmer og mål. Og få dine erfaringer.

Her kommer til slutt 6 Affirmasjoner  som jeg har brukt som har gitt meg så mye, at jeg bestemte meg i desember 2016 at 2017 skal være et år med fokus på min helse. For meg så er helsa mi det viktigste i livet mitt, for har jeg ikke god helse, ja da får jeg ikke gjort noe av det som er viktig i mitt liv.

Her er de 6 Affirmasjonene:

Jeg har en sterk og frisk kropp!

Jeg lever et liv med overflod og glede!

Jeg bestemmer om jeg skal ha en bra dag!

Jeg er trygg og sikker på meg selv!

Jeg lykkes i alt jeg gjør!

Jeg har et ubegrenset potensiale i meg!

 Jeg ser alltid etter løsninger på utfordringer!

Kanskje nettopp disse affirmasjonene kan hjelpe deg i dine utfordringer, og finn gjerne dine egne 🙂

Hvis du vil ha hjelp til å lære deg å affirmere så vil jeg gjerne anbefale lydfilen Stress ned med  Positive affirmasjoner  her: http://www.metashelhetsterapi.no/butikk/

Skap deg en strålende dag

Klem Trude

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *